Exotisk djungelbål till festen

Gillar du pumpa och söker ett gott recept eller behöver du något trevligt att servera på halloween? Då är det här receptet på pumpapajerna det perfekta.

Ingredienser till 24 minipajer

300 gram butternutpumpa

1/2 deciliter farinsocker

1 matsked olja

3/4 matskedar majsstärkelse

1 1/2 matsked kanel (malen)

3/4 matsked ingefära (malen)

1 kryddmått salt

1 kryddmått vaniljpulver

1/2 burk sötad kondenserad mjölk

2 ägg

En förpackning krustader

Topping:

2 deciliter vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala pumpan, dela den sedan och ta bort alla kärnor innan du skär den i mindre bitar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och blanda pumpan med oljan. Ställ in den i mitten av ugnen och låt den grädda i cirka 15 minuter. Pumpan ska bli mjuk. Sedan mixar du den till en slät puré. Ställ den till sidan och låt svalna.

När purén svalnat, blanda den med sockret, kanelen, majsstärkelsen och vaniljpulvret. När det är väl blandat, rör ner äggen och den kondenserade mjölken.

Placera de färdiga krustaderna på en plåt med bakplåtspapper och fyll varje skal med pumpafyllningen. Grädda dem i mitten av ugnen tills fyllningen har satt sig, det brukar ta cirka 10 minuter. Men håll koll på de små pajerna under hela gräddningen. Alla ugnar fungerar olika. Har fyllningen satt sig efter 8 minuter är de antagligen klara, men samtidigt kan det ta över 10 minuter.

När de har gräddat, ställ dem till sidan och låt svalna. När pajerna har svalnat kan du börja vispa grädden. Sedan är det bara att klicka grädden på varje paj, eller spritsa om du vill att de ska få ett ”finare” utseende. Pudra gärna lite malen kanel över varje paj. Servera!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*