Sommardrinkar – med och utan alkohol

Den här cheesecaken är både lyxig och går snabbt att göra. Perfekt som efterrätt när du har gäster eller en fredagskväll när du är sugen på något sött.

Ingredienser till 6-8 portioner

6 kakor (gärna chocolate chip)

50 gram mörk choklad (hackad)

10 After Eight-bitar

2 deciliter vispgrädde

200 gram färskost

2 matskedar florsocker

Gör så här:

Krossa kakorna och fördela dem i glas eller portionsskålar. Spara gärna lite till garnering. Smält After Eight-chokladen och den mörka chokladen försiktigt i mikron, gärna i intervaller på låg värme. Vispa grädden tills den blivit fast och fluffig. Vispa sedan florsockret, färskosten och chokladen tillsammans innan du vänder ner det i grädden. Fördela smeten i skålarna med de krossade kakorna och dekorera med kakkrosset du sparat. Redo att serveras.

Det går bra att låta dem stå i kylen en stund ifall du vill ha det klart för gäster. Men det ska helst inte stå flera timmar, så gör det klart precis innan ni ska sätta er ner vid bordet. Har du däremot inget emot att tillaga denna cheesecake samtidigt som du underhåller vänner rekommenderas det att du väntar med att börja baka tills ni är i stort sett redo att äta den.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*