Fika hälsosamt på kontoret

Att fika med kollegorna är för många en av arbetsdagens höjdpunkter. Fikarummet är en mötesplats för informella samtal, vilket kan öka sammanhållningen bland de anställda. Sötsaker som bullar och kakor kan dock gör att blodsockret stiger och sjunker snabbt, vilket gör kroppen trött. Om du vill ha pigga, glada och produktiva medarbetare är det viktigt att bjuda på en nyttig fika. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Ställ fram välfyllda fruktkorgar

Frukt är både gott och nyttigt. Frukt innehåller naturligt socker istället för tillsatt socker, vilket minskar risken för att blodsockret ska stiga och sjunka snabbt. Dessutom är frukt mycket nyttigare än bakverk. Frukt innehåller stora mängder antioxidanter som kroppen behöver för att må bra. Genom att äta olika sorters frukter får du i dig viktiga näringsämnen samtidigt som du får ett välbehövligt energitillskott.

Byt ut kakburken och bullfatet mot en lyxig fruktkorg om du vill bjuda personalen på en nyttig fika. Du kan beställa välfyllda och prisvärda fruktkorgar hos fruktleveransen.se och få dem levererade till kontoret. Fruktleveransen.se är ett svenskt företag som levererat fruktkorgar, fruktpåsar, kaffe och andra livsmedel i över 17 års tid. De levererar i hela Stockholms län. De kan erbjuda konkurrenskraftiga priser eftersom de sköter en stor del av logistikkedjan själva. De väljer ut frukten själva och har eget lager. Korgarna körs ut med företagets egna bilar. Hos fruktleveransen.se kan du även beställa helt ekologiska fruktkorgar. Perfekt om du vill bjuda på en ekologisk och nyttig fika.

På fruktleveransen.se kan du enkelt ta reda på hur stor fruktkorg som ditt kontor behöver. Du fyller i antalet anställda och får ett förslag på vilken eller vilka fruktkorgar som passar. Därefter kan du påbörja ett abonnemang som försäkrar att kontoret får fruktleveranser regelbundet.

Komplettera med nyttiga snacks

Utöver goda frukter kan du även servera nyttiga snacks till fikat. Hos fruktleveransen.se kan du även beställa nötter, bär och grönsaker. Nötter är rika på fetter, både fleromättade och enkelomättade, såväl som fibrer, magnesium, järn och vitamin E. I måttliga mängder är nötter ett hälsosamt snack som ger bra energi under arbetsdagen. Bär är, precis som frukt, fulla av antioxidanter och är därför ett bra snack till fikat.

Servera certifierat kaffe

Ingen fika utan kaffe. Svenskar älskar sitt kaffe och många behöver sitt dagliga koffein för att vara produktiva på jobbet. Se därför till att bjuda på ett gott kaffe. Välj gärna ett ekologiskt certifierat kaffe. Fruktleveransen erbjuder flera olika sorters kaffe som tillval till deras fruktabonnemang. I deras sortiment hittar du bland annat Zoégas Hazienda Eko som är KRAV-märkt och Fairtrade-certifierat. Du kan även komplettera abonnemanget med olika tesorter, havremjölk och ekologisk mjölk. Med andra ord kan du skräddarsy din hälsosamma fika.

mh-purity-lite