Inspiration till bakning

Inom de kulinariska konsterna brukar man dela upp människor i de som älskar bakning och de som älskar matlagning. Även om det finns en viss överlappning mellan de två grupperna så är det välkänt att de som uppskattar den frihet och kreativitet som matlagning innebär ofta har svårt att finna tjusningen i den ganska exakta vetenskapen om bakning, här ger vi dock lite tips och inspiration för att komma igång med bakningen.

Hitta inspiration på nätet

mat- och vinsajten grapevine.se kan du hitta flera exempel på hur mat och vin går att kombinera. Den här informationen kan du också använda för att hitta inspiration till din bakning. I likhet med många maträtter så finns det exempel på bakverk som du tar till en annan nivå genom att hälla i en skvätt vin eller till och med sprit.

Recept med apelsinlikör

En av de vanligaste spritsorterna att använda vid bakning är apelsinlikör, gärna en fransk sort. Den kan du prova att använda nästa gång du lagar en enkel sockerkaka (om inspirationen tryter och du inte kommer på något mer avancerat) .

Det finns också flera recept på kakor som kräver en skvätt apelsinlikör för att komma till sin rätt. Men det är ett ovärderligt tips att tillsätta det i din egen favorit-kaka, inte minst för att komma igång med inspirationen till bakningen.

Bakverk

mh-purity-lite