Smoothies med grönsaker

Det finns en rad med sommardrinkar, både alkoholfria och med alkohol som passar lika bra en varm sommarkväll som på festen. Här nedan kommer några drinkar som du bör prova.

Sommardrinkar utan alkohol

Ingredienser till 20+ portioner/glas

Sockerlag:

2 deciliter strösocker

5 deciliter vatten

3/4 deciliter äppelcider- eller vitvinsvinäger

En kruka mynta

Drink:

1 liter kallt vatten

1 deciliter limejuice (färskpressad)

1/4 gurka

Is och limeskivor

Gör så här:

Börja med att göra sockerlaget. Koka upp vattnet, vinägern och strösockret under omrörning. Låt det sedan småkoka i 10 minuter. Sedan tillsätter du myntakvistarna (spara några blad) och låter det koka ytterligare 5 minuter. Ställ det sedan till sidan och låt det svalna.

När sockerlaget svalnat, sila det och blanda med den färskpressade limejuicen samt vattnet. Skiva samt strimla gurkan och tillsätt det i drinken. Lägg ner myntabladen och is. Låt den gärna stå i kylen en timme eller två innan du serverar!

Ingredienser till cirka 6 portioner

1 liter sköljda rabarber (grovhackade)

Juicen från 3 limefrukter

Rivet limeskal

3 deciliter vatten

2 deciliter socker

1 deciliter krossad is

1 rabarberstjälk

Gör så här:

Börja med rabarberstjälken, strimla den och lägg alla strimlor i kallt vatten. Låt de ligga tills de “krullat ihop” sig. Fortsätt med att blanda resten av ingredienserna och sila sedan bort fruktköttet. Ett tips är att du kramar ur fruktköttet för att få både mer vätska samt rabarbersmak. Häll upp den silade drinken i glas och garnera med strimlorna från rabarbern.

Sommardrinkar med alkohol

Ingredienser till 6 portioner

3 matskedar vatten

2 deciliter råsocker

4 deciliter mörk rom

1 1/2 deciliter limejuice (färskpressad)

3 deciliter apelsinjuice (färskpressad)

Riven muskot

Is

Limeskivor och röda cocktailbär (till garnering)

Gör så här:

Blanda vatten och socker, låt det koka upp tills sockret har smält. Ställ det till sidan och låt det svalna. När det svalnat, blanda ihop med apelsinjuice, limejuice, rom och tillsätt lite av sockerlaget i taget. Smaka av tills du är nöjd med hur sött det är. Häll upp drinken över is och pudra över muskoten samt garnera med lime och cocktailbären.

Ingredienser till 6 portioner

1 deciliter strösocker

1 1/2 deciliter vatten

1 deciliter ingefära (grovhackad)

4 deciliter grapefruktjuice

75 centiliter torrt mousserande vin eller champagne

Is

Gör så här:

Börja med att koka upp socker, vatten och ingefära. När sockret har löst sig, ställ det till sidan och låt det dra sig i en halvtimme. När det dragit sig, sila ner sockerlaget i grapefruktjuicen och rör om. Lägg ner några isbitar i varje glas och häll lite grapefruktblandning i varje glas. Tillsätt sedan det mousserande vinet eller champagnen i varje glas och servera det på direkten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


mh-purity-lite