Varma kaffedrycker

När du besöker restauranger eller caféer har du antagligen sett en lång lista över kaffedrycker. Det kan vara svårt att veta vilken skillnad det är på alla kaffedrycker när du inte sett hur de görs. De flesta varma kaffedrycker har i stort sett samma ingredienser, skillnaden ligger i vilken ingrediens som hälls i först samt hur mjölken skummas. Vissa drycker har dessutom en eller två extra ingredienser. Här kommer recepten på några av de populäraste varma kaffedryckerna:

Ingredienser 1 kopp

1 deciliter starkt kaffe

1 deciliter varm choklad

1 deciliter skummad mjölk

0,5 deciliter vispad grädde

0,5 matsked chokladsås

Gör så här:

Börja med att brygga kaffet, värma chokladen och mjölken. Häll sedan kaffet i ett glas och tillsätt mjölken och den varma chokladen. Toppa kaffedrycken med den vispade grädden och lite ringlad chokladsås. Färdig att servera!

Ingredienser 1 kopp

0,5 deciliter espresso eller starkt kaffe (Använd gärna en espressomaskin för bästa resultat.

1 deciliter mjölk

Eventuellt lite kakao till garnering

Gör så här:

Börja med att värma mjölken till 65 grader och vispa den sedan tills du får lite skum samtidigt som du brygger kaffet. Häll över kaffet i en kopp och sedan mjölken. Avsluta med att lägga mjölkskummet över kaffet. Garnera eventuellt med lite kakao.

Ingredienser 1 kopp

0,5 deciliter starkt kaffe eller espresso

2 deciliter mjölk

Kakao till garnering

Gör så här:

Värm mjölken tills den börjar ryka eller till 65 grader. Vispa den sedan tills du får ett mjukt skum och häll över den i ett högt glas. Lägg skummet på mjölken och häll sedan på kaffet. Det ska rinna ner genom skummet. Garnera med kakao om så önskas.

Ingredienser 1 kopp

2,5 deciliter mjölk

1 deciliter starkt kaffe

Gör så här:

Koka kaffet som vanligt och värm mjölken. Vispa mjölken tills du får ett skum. Häll mjölken i koppen och fyll på med det kokta kaffet. Toppa sedan med mjölkskummet.

mh-purity-lite