Bra mellanmål håller humöret uppe

Att fylla på med ett mellanmål lite nu och då kan vara bra för att höja energinivån och kunna prestera bättre. Det finns massor med bra näringsrika mellanmål men oftast tryter fantasin när du väl ska äta ditt mellanmål. Knäckebröd med något smaskigt pålägg är ett väldigt enkelt men mycket bra mellanmål att äta. Hos Wasa.com kan du läsa om olika knäckebröd. De har till och med färdiga knäckemackor som du kan ta med dig i väskan och snabbt ta fram när energin är låg. På en knäckemacka kan du ha allt från avokado till banan. Hitta din favoritknäckemacka och ha alltid ett paket hemma. Då har du alltid ett bra mellanmål att äta. Drick ett glas mjölk till och du har ett perfekt mellanmål.

Mellanmål kan hålla blodsockernivån på en bra nivå

Mellanmål kan egentligen bestå av vadsomhelst som innehåller bra näring. En frukt är alltid bra att äta om du behöver något litet men inte behöver så mycket energi. Om du förbrukar mycket energi kan du behöva mer. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till mellanmål. Mellanmål är inget måste men för många är det en viktig pusselbit i det dagliga energiintaget och för att orka en hel arbetsdag. Om du har problem med sötsug kan en bra och strukturerad mellanmålsstruktur vara det du behöver för att få ordning på matvanorna. Att äta ett mellanmål kan också göra att din blodsockernivå håller en jämn nivå hela dagen. Det är när du får dippar i blodsockret som du blir sötsugen och oftast faller i fällan att springa in i matbutiken på vägen hem och köpa lite godis.

Planera dina matvanor

Om du vill ha ut det mesta möjliga av din träning är genomtänkta matvanor att rekommendera. Du behöver tillräckligt mycket näring i form av protein, kolhydrater och fett. Det kan vara svårt att få i dig den mängd du behöver på tre måltider och då är mellanmål perfekt. Dessutom är ett mellanmål före ett träningspass ett bra sätt att få lite extra energi och få ut det mesta möjliga av träningspasset.

mh-purity-lite