Frappuccino

Letar du efter en fryst efterrätt bör du prova på hallon- och marängtårtan. Räkna med att det kommer ta några timmar så det är ingen efterrätt du slänger ihop på direkten.
Ingredienser
Botten:
4 äggvitor
2 deciliter strösocker
1 tesked citronjuice
Hallongrädde:
200 gram hallon (frysta)
3 deciliter vispgrädde
1 deciliter kvarg (10 %)
1 deciliter florsocker
2 äggulor
Garnering:
En ask färska hallon
Limeskal
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Rita två cirklar, cirka 24 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper. Börja sedan med att vispa ihop äggvitorna och citronjuicen till ett hårt skum. Vispa ner lite av sockret i taget. Bred ut äggvitorna på bakplåtspapperet i cirklarna men lämna ett par centimeter eftersom de kommer flyta ut. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i en timme. Stäng då av ugnen men låt dem stå kvar ett par timmar.
När bottnarna är färdiga, börja med grädden hårt i en bunke. Använd en stavmixer för att mixa hallonen, kvargen, florsockret och äggulorna. Rör ner det i grädden.
Lägg en av marängbottnarna i en form med löstagbar botten. Fyll på med hallongrädden och lägg på den andra botten. Ställ tårtan i frysen tills den stelnat helt.