Läskiga maträtter till halloween

Att anordna halloweenfest är roligt och dessutom ett tema som passar lika bra för barn som för vuxna. Det är något extra spännande med att få klä ut sig och vara precis vem man vill åtminstone en dag om året. Som många redan är varse om så är halloween en dag för att skrämmas lite extra. Hemmet eller lokalen kanske inreds med dinglande skelett, lysande pumpor och spindlar på borden, men hur ska man få maten att hålla samma tema?

Att bjuda på mat vid fest är en självklarhet för de allra flesta. Då kan det vara extra roligt om man kan se till så att även maträtterna följer samma läskiga och skräckinjagande tema. Här har vi samlat några enkla maträtter som passar för alla och som du i många fall kan förbereda dagen innan. Glöm inte att förbereda även andra delar av din fest, genom att köpa halloween dräkter online och kamma hem alla dekorationer.

Maträtterna som skräms

Spöken på pizzan – Pizza är gott att bjuda på och passar alla i smaken. Dessutom är de väldigt flexibla och du kan välja vilken topping som helst. För att göra pizzan extra spöklik kan du använda dig av ost, förslagsvis mozzarella. Forma ostbitarna som spöken och använd sig sedan av oliver för att skapa ögon och en “buande” mun. Oliverna kan du även använda som spindlar om du så skulle önska.

Häxans fingrar – Det här är en maträtt som främst de allra minsta kommer att tycka är väldigt rolig, men frågan är om de verkligen vågar ta en smakbit. Med hjälp av korvar och mandelflagor kan du skapar illusionen av fingrar med naglar. Skär du några snitt i korven innan du t.ex. steker den så ser de mer ut som vecken på riktiga fingrar. Låt korvarna sticka upp ur ett berg av grön potatismos. Mums!

Mumiekorvar – Ytterligare ett recept med korv, men sanningen är att korvar aldrig slår fel. Använd dig av deg, antingen egengjord eller färdigköpt och klipp degen i långa, smala remsor. Remsorna lindar du sedan runt korvarna likt mumier. Glöm inte att lämna lite utrymme för att skapa ett ansikte på korven. Ögonvitorna kan du med fördel skapa med hjälp av lite senap och oliver eller svartpepparkorn kan agera pupill. Stek inte korvarna och degen utan tillaga dessa i ugnen.

Pumpa som kräks – Visst kommer det att se lite osmakligt ut, men det är väl lite hela meningen med läskig halloweenmat? Köp hem en pumpa som inte är allt för stor i storlek och gröt sedan ur den helt. Se till att du även skär ut mun och ögon och sätt sedan pumpan på ett större fat, gärna ett avlångt. Låt sedan tacosås eller t.ex. guacamole “rinna ut” från munnen och ut på fatet, likt en spya. Smaklig måltid!

mh-purity-lite