Mat och dryck för alla tillfällen!

Mat och dryck är något som vi alla har gemensamt att kunna njuta av! Mat finns i en oändlig variation och kan avnjutas både i hemmet eller på en restaurang med servering. Till maten är det alltid gott att ha en smakrik dryck som vin, öl eller ett alkoholfritt alternativ.

Maträtter och passande drycker

Maträtter kan varieras i oändlighet och bara fantasin sätter gränser. Till maten finns det olika drycker som lämpar sig till kött, fisk, fågel, eller till exempel vegetariskt. Om man tycker om alkoholhaltiga drycker som vin, finns det mycket av både vita och röda viner att välja på. Äter man rött kött som en stek, entrecote, biff eller annat nötkött, brukar det passa bra med ett mustigt och smakrikt rödvin. Ett annat kött som passar bra till rödvin är lammkött. Då lammkött är ett fett och smakrikt kött, ska man välja ett rödvin som är fruktigt, kryddigt, mustigt, stramt och nyanserat.

Till lammkött passar även ett fruktigt rosévin med karaktär. Vill man dricka ett rosévin, passar det inte bara till lamm, utan även till fläskkött och lättare kött som kyckling och fisk. Äter man fisk, skaldjur eller kyckling, brukar det ofta passa bra med ett vitt vin. Vita viner kan vara både torra, halvtorra eller söta. Det finns många som även föredrar vegetariskt mat och då finns det bra tips på viner till vegetariskt som passar för olika köttfria rätter. En annan populär alkoholdryck är öl. Det finns en hel mängder av ölsorter att välja på och är både ljusa och mörka eller lagrade. Något som är riktigt gott att dricka öl till är pizza! Man kan äta pizzor på många ställen och orter i Sverige. Är man i till exempel i Västerås, kan man unna sig att gå på en mysig Pizzeria i Västerås med massor av härliga, smakrika pizzor!

Mat för alla tillfällen

Mat kan lagas med råvaror hemma i köket och att äta hemlagat, är något som många uppskattar. I Sverige har vi husmanskost som är riktigt god. Det finns många härliga klassiker inom svensk husmanskost som man kan laga hemma i sitt kök. Våra svenska köttbullar med kokt potatis och rårörda lingon, har satt Sverige på världskartan och är mycket populärt bland turister. När vi har ett samhälle som är allt mer integrerat med omvärlden finns det många internationella maträtter i Sverige. I hela Sverige har vi spännande restauranger med mat från Asien, Kina, Italien eller från andra länder och dess matkultur. Om man bor i huvudstaden och vill ha en romantisk middag med sin kärlek, finns det bra tips på romantiska restauranger i Stockholm som passar bra. Mat kan serveras på fester som bröllop, studentfesten, födelsedagskalaset eller annan härlig fest. Om man inte orkar laga mat själv till en festlig tillställning, kan man alltid anlita en cateringfirma. Mat för oss samman i sociala sammanhang och skapar en gemenskap. Att äta god mat och inta dryck i sällskap tillsammans, är en mysig upplevelse vi alla kan behöva.

mh-purity-lite